fbpx

Om een goede verkoper te zijn hebt u meer nodig dan de juiste verkooptechnieken. Begrijp ons niet verkeerd, want hoe u iets verkoopt is wel degelijk erg belangrijk. Maar wát u verkoopt is minstens even belangrijk. Voor elk product zijn er mogelijke klanten en het is de kunst van een goede verkoper om met de juiste verkooptechnieken op zoek te gaan naar de passende klanten. Reachers helpt u graag meer succes te halen uit uw verkooptechnieken.

Alles begint met een goed product. Als verkoper is het belangrijk dat u weet wat de kwaliteiten van uw producten of diensten zijn. Maar het is ook aan te raden dat u weet waar uw producten of diensten niet geschikt voor zijn. Zo kunt u op voorhand inschatten of een bepaalde klant al dan niet interesse zal hebben in uw producten of diensten. Maar voor u naar de (potentiële) klant stapt, moet u natuurlijk weten welke verkooptechnieken u moet hanteren.

Laat ons er geen doekjes om winden: ouderwetse verkooptechnieken zijn achterhaald en hebben geen effect meer. Tegenwoordig hebben mogelijke klanten véél sneller door dat u hen iets probeert te verkopen waar ze eigenlijk geen nood aan hebben, dan dat u doorhebt dat u uw tijd aan het verdoen bent. Reachers leert u graag de juiste verkooptechnieken aan zodat u in de eerste plaats enkel bij een geïnteresseerd doelpubliek langsgaat.

Een goede verkoop heeft meer nodig dan efficiënte verkooptechnieken. Zoals gezegd is het belangrijk dat u uw producten of diensten goed kent, en moet u weten wie er gebruik van kan maken. Eens u op de hoogte bent van die twee zaken, kunt u overgaan naar de volgende stap: het verkoopgesprek.

De dag van vandaag is het belangrijk dat u als verkoper weet wat werkt en niet werkt. Luisteren naar en praten met de klant is daarbij van het grootste belang. Zowel als u luistert of praat, moet u letten op uw non-verbale communicatie. U wilt namelijk vermijden dat de klant een verkeerde indruk krijgt. Met de goede verkooptechnieken leert u wat u wel en niet moet zeggen. Ziet u dat de klant een vreemde grimas trekt als u bezig bent aan uw uitleg? Zorg er dan voor dat u te weten komt waarom die klant dat deed, zodat u indien nodig uw uitleg wat extra kunt toelichten.

De trainingen in verkooptechnieken van Reachers zorgen ervoor dat alle puzzelstukken in elkaar vallen. Zo krijgt uw verkoop een boost waar iedereen beter van wordt. Hebt u interesse? Neem dan contact op met ons op 0499 32 15 42.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

6 Comments

Comments are closed.