fbpx

Sales quotes die Reachers inspireren

Wij, Reachers, zijn enorm gedreven om de verkoop van uw bedrijf te ondersteunen en te versterken via onze verkooptrainingen en coach sessies. Op deze pagina vatten we onze visie samen in de vorm van enkele sales quotes. Deze sales quotes inspireren ons sterk, en ze vormen het fundament van onze diensten.

Klantmeerwaarde

“De klant heeft geen interesse in wat je product is. Hij heeft interesse in wat het voor hem doet, welk specifiek resultaat hij er kan uithalen.”

We merken in onze verkooptrainingen op dat verkopers te vaak spreken in termen van specificaties. Dat is echter niet wat uw klanten of prospects willen horen, zij weten welke voordelen en specifieke resultaten zij kunnen bereiken door uw aanbod.

Sales quote van Steef Coene

verkoopgesprek
verkoopplan

Strategie

“Hope is not a strategy”

Verkoopsucces boek je niet zomaar, het ontstaat niet door lukraak wat zaken te ondernemen en te hopen op het beste. Het vereist een zorgvuldige planning met een salesplan, en u dient uw prospecten en klanten goed op te volgen.

Sales quote van Rick Page

Overtuigen

“Verkopen is ervoor zorgen dat mensen zichzelf overtuigen”

In eerste instantie moet u de noden van uw klant achterhalen door open en gerichte vragen te stellen. Daarna dient u uw oplossingen te koppelen aan de antwoorden van uw klant. Als u dit doet, dan hebben heeft uw klant het gevoel dat ze niet “aan verkocht” werden, maar dat zij het “gekocht” hebben.

Sales quote van Steef Coene

Geslaagde_verkoop
problemen oplossen in plaats van verkopen

Klantgerichtheid

“Approach each customer with the idea of helping them solve a problem or achieve a goal, not selling a product or service”

De focus van een verkoopgesprek moet niet liggen op het verkopen, maar op het helpen van uw klant. Zoek mee naar een oplossing voor een probleem, of een methode om een doel te behalen. Deze benadering wekt vertrouwen, wat uw kans tot een succesvolle verkoop doet toenemen.

Sales quote van Brian Tracy

Verhalend verkopen

“Those who tell stories rule society”

Verhalen werken beter. In plaats van het droogweg alleen over voordelen en specificaties te hebben, probeer eerst een verhaal dat aan de oplossing vooraf gaat te vertellen. U zal merken dat uw klant aan uw lippen zal hangen.

Sales quote van Plato

verhalen in verkoopgesprekken

Klantrelaties

“De energie die u steekt in de klant in de vorm van aandacht en interesse, krijgt u als verkoper terug in de vorm van bestellingen.”

Het klantcontact stopt niet als de verkoop wordt afgerond. Een goede verkoper bouwt en onderhoudt ook een professionele en duurzame relatie met de klant. Relatiebeheer is namelijk één van de belangrijkste elementen in een verkoopproces.

Sales quote van Steef Coene