fbpx

In het kort

 • WAT: verkooptraining volledig op maat van de noden van uw organisatie.
 • TOPICS: op uw maat. Verkoopgesprekken, leads, argumenteren, verhalend verkopen, afsluittechnieken, omgaan met bezwaren…
 • WAAR: op uw maat.
 • WANNEER: op uw maat. Doorgaans 2 tot 5 dagen, langere trainingen zijn ook mogelijk.
 • VOOR WIE: vertegenwoordigers, accountmanagers, commerciële adviseurs, business developers… elke medewerker van de commerciële buitendienst is welkom.
 • DOOR WIE: Steef Coene, uw persoonlijke salescoach.
 • RESULTAAT: Verbeterd inzicht, doeltreffendere verkoopgesprekken en meer succesvolle deals. Als extra voordeel ontvangt u een erkend salesdiploma en een gepersonaliseerde syllabus, zodat u te allen tijde toegang heeft tot waardevolle tips en richtlijnen.

U wilt met uw bedrijf mooie verkoopcijfers halen, dat is evident. Maar, het goed kunnen uitleggen volstaat niet meer om een goede verkoper te zijn. Tegenwoordig wordt verkopen meer beschouwd als een vak apart, met zijn eigen do’s en don’ts. Daarnaast trekken klanten steeds meer en beter geïnformeerd naar een verkoopgesprek. Om verkopers van de juiste handvatten te voorzien in hun gesprekken, voorziet Reachers in verkooptraining.

Voor wie is deze verkooptraining?

Met deze training richten we ons in eerste instantie tot medewerkers van de commerciële buitendienst. Denk hierbij aan vertegenwoordigers, accountmanagers, commerciële adviseurs, business developers, enzoverder. Uiteraard kunnen ook bestuurders en zaakvoerders bij ons terecht, zodat zij een goed zicht krijgen op de verkoopaanpak die wij onze trainees willen meegeven. Zowel B2B als B2C bedrijven zijn welkom.

Hoe maakt Reachers het verschil?

Een verkooptraining bij Reachers is gestoeld op drie kernpijlers. Deze pijlers zijn cruciaal en bieden een stevige basis voor verkopers:

 1. Mindset en motivatie. Bij Reachers start alles bij de mindset van de verkoper. We analyseren de motivatie en gedrevenheid van de verkoper, waarna we werken aan het ontwikkelen van een positieve en veerkrachtige mindset.
 2. Organisatorisch vermogen. Door het opstellen van dag-, week- en bezoekplanningen kunnen verkopers hun tijd en middelen optimaal beheren. We begeleiden verkopers bij het structureren van hun dagelijkse activiteiten.
 3. Verkooptechnieken en -tools. Verkopers worden uitgerust met essentiële vaardigheden en verkooptechnieken. Via sales coaching sessies in het veld zorgen we ervoor dat u deze moeiteloos onder de knie krijgt.
3 pijlers verkooptraining

Meer concreet worden onze verkooptrainingen klassikaal gegeven, volledig op maat van uw noden en wensen. Wij kunnen de verkooptraining in uw bedrijf geven of op een externe locatie. Ook kan u ervoor kiezen om de opleiding in groep of op individueel niveau te volgen. Doorgaans bieden wij drie formules aan:

1. Theoretische verkooptraining

Hierin leert u alle essentiële principes i.v.m. verkooptraining in twee dagen tijd. U kan ervoor kiezen om dit onderdeel online te volgen.

2. Operationele verkooptraining

Deze opleiding gaat verder dan de louter theoretische benadering en duurt vijf dagen. In de eerste twee dagen krijgt u de theorie mee, in de overige drie dagen volgt er een praktisch luik. Hierin worden de verkopers individueel gecoacht en worden de aangeleerde technieken via oefeningen en rollenspellen ingeoefend. Er wordt niet alleen op kantoor gebleven, we gaan ook de baan op om de principes die aangeleerd werden in de theorie direct in te zetten bij uw prospecten en bestaande klanten. Zo volgen wij bijvoorbeeld een verkoopgesprek mee om achteraf concrete feedback te geven. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat dit voor u ook op lange termijn de beste resultaten oplevert.

3. Sales management training

Deze formule is er specifiek op gericht om zaakvoerders en bestuurders te ondersteunen. Sales management training omvat twee dagen theorie met een halve dag coaching.

Wat leert u in deze verkooptraining?

Doorheen deze opleiding zal u in aanraking komen met verschillende topics. Wij sommen ze even voor u op:

 • Wat is de juiste ingesteldheid om aan het verkoopgesprek te beginnen
 • De eigenschappen van een succesvol verkoper
 • Leads genereren en prospecteren
 • Telefonisch verkopen en cold calling technieken
 • Koude e-mailprospectie om een continue instroom van potentiële klanten te verzekeren
 • De kunst van gericht vragen stellen
 • Effectief en overtuigend argumenteren
 • Met verhalend verkopen krijgt u plezier in het sales vak
 • De beste en bewezen afsluittechnieken
 • Een vaste methode om bezwaren te counteren
 • Leren omgaan met de moeder aller bezwaren: de prijs
 • De samenwerking bij bestaande klanten verder uitbouwen

Wat na de training?

Ook na de afloop van de verkooptraining kan u steeds bij ons terecht voor verdere verkoopcoaching en fieldcoaching. Het uiteindelijke doel van onze aanpak gaat verder dan uw omzet te vergroten, wij willen namelijk meebouwen aan het groeitraject van onze trainees als professionele verkopers.

Bent u geïnteresseerd in deze opleiding? Of wilt u meer weten? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Klaar voor een sterkere sales organisatie?


  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief