fbpx

Lead generation of lead generatie

Het proces waarbij de verkoper potentiële klanten voor een bedrijf aantrekt en identificeert, noemen we lead generation of, in het Nederlands, leadgeneratie. Hiermee wil de verkoper mensen vinden die enthousiast zijn over en vooral geïnteresseerd zijn in de producten of diensten van het bedrijf.

Deze geïnteresseerden wil de verkoper dan omzetten in ‘gekwalificeerde leads’, zodat het verkoopteam ze kan benaderen. Door middel van lead generation creëert het bedrijf een zakenrelatie op lange termijn en, nog belangrijker, het zorgt ook voor een hogere omzet.

Hoe kunt u leads genereren?

Potentiële klanten kunnen worden aangetrokken met zinvolle en interessante content. Hierbij gaat het om relevante content waarnaar de mensen op zoek zijn en die ze graag willen zien of lezen. Pas wanneer u de potentiële klanten aangetrokken heeft, kan u leads genereren en kan u hen uiteindelijk omzetten naar tevreden klanten. De verkoper kan aan lead generation doen aan de hand van zowel inbound marketing als outbound sales:

  • Bij inbound marketing creëert het bedrijf waardevolle content en ervaringen die prospects naar het product en de dienst trekken. Hierbij kan het gaan om het produceren en publiceren van bijvoorbeeld blogs, video’s of infographics. Ook kan het gaan om content promotie, zoals SEO (zoekmachineoptimalisatie) van de website of sociale media.
  • Naast inbound marketing kunnen verkopers ook gebruik maken van outbound sales. Hierbij neemt de sales professional zelf het initiatief om klanten via allerhande kanalen te contacteren. In veel gevallen gaat dit om mails met nieuws over het bedrijf of het versturen van een uitnodiging voor events. Dit kunnen ook advertenties zijn via verschillende kanalen.

Wat na de lead generation?

Een bedrijf trekt deze potentiële klanten niet zomaar aan. Ze wil de leads namelijk kwalificeren, met het oog op de leads om te zetten naar een kopende klant. Om dit te bereiken, zal een bedrijf aan lead nurturing doen, wat in grote lijnen neerkomt op het opbouwen van een relatie tussen bedrijf en klant.

Ontdek meer sales termen.

Sales quiz

Hoe sterk is uw sales kennis? Daag uzelf uit en krijg inzicht in uw verkoopskills!

Whitepaper

Nog meer weten? Download onze whitepaper laat u inspireren door 5 nuttige sales tips.

Nieuwsbrief

Blijf bij met de laatste sales ontwikkelingen door middel van onze nieuwsbrief.