fbpx

Sales coach

Een sales coach is iemand die verantwoordelijk is voor het ontwikkelen en verbeteren van de verkoopvaardigheden van sales professionals. Hij of zij voorziet verkopers van de juiste kennis en tools om hun verkoopresultaten te verbeteren.

Wat doet een sales coach?

De sales coach fungeert als mentor en begeleider voor sales professionals, en biedt ondersteuning en feedback om hen te helpen hun vaardigheden en prestaties te verbeteren. Dit kan verschillende zaken inhouden, bijvoorbeeld:

  • het helpen ontwikkelen van betere communicatieve vaardigheden,
  • het stellen van doelen en het creëren van een actieplan om deze doelen te bereiken,
  • het trainen op specifieke sales-technieken en -strategieën om effectiever te kunnen verkopen.

Het doel van een sales coach is om de prestaties van individuele verkopers en het verkoopteam als geheel te verbeteren, om zo de verkoopresultaten van de organisatie te verbeteren. Kortom, een sales coach wil van verkopers topverkopers maken aan de hand van verkoop coaching sessies. Dergelijke sessies zijn het meest effectief als ze op maat van de bedrijfsbehoeften en -wensen worden gebouwd.

Wat is het verschil met een field coach?

Een field coach gaat een stapje verder en gaat individuele verkopers en/of het verkoopteam begeleiden en aansturen in het veld. Dit omvat meestal het bijwonen van ‘echte’ sales meetings, het identificeren en oplossen van problemen en het ontwikkelen en uitvoeren van verkoopstrategieën. Field coaching sessies zijn meer to the point en laten directe feedback toe die meteen kan worden toegepast, waardoor ze doorgaans vrij effectief zijn.

Ontdek meer sales termen.

Sales quiz

Hoe sterk is uw sales kennis? Daag uzelf uit en krijg inzicht in uw verkoopskills!

Whitepaper

Nog meer weten? Download onze whitepaper laat u inspireren door 5 nuttige sales tips.

Nieuwsbrief

Blijf bij met de laatste sales ontwikkelingen door middel van onze nieuwsbrief.