fbpx
We geven u graag een aantal praktische verkooptips voor accountmanagers mee om uw kans op slagen te maximaliseren.
  1. Laad u op voor uw gesprekken. Zorg ervoor dat uw energieniveau optimaal is vooraleer u aan uw verkoopgesprekken begint. Tip: beluister uw favoriete muziek net voor u bij de klant binnengaat.
  2. Prospecteer ook wanneer de omzet goed is en het op het eerste zicht niet nodig is om nieuwe klanten te zoeken. Een volle sales pipeline zorgt voor gemoedsrust en een appel tegen de dorst wanneer de tijden wat minder zijn.
  3. Hoe belangrijk prospecteren ook is (héél belangrijk), uw bestaande klanten hebben steeds voorrang op prospecten. Waarom? Het kost minder tijd en energie om omzet te genereren door aan upselling te doen bij een bestaande klant dan van een koude prospect een klant te maken. Bovendien hebt u bij bestaande klanten meer te verliezen.
  4. Besteed geen tijd aan leads waar er geen licht is aan het eind van de tunnel. Uw werkgever betaalt uw loon in de eerste plaats omwille van de omzet die u binnenbrengt, niet omdat u een fantastisch doorzettingsvermogen hebt.
  5. Geef nooit op bij prospecten waar er wel licht is aan het eind van de tunnel.
  6. Bereid uw prospectie bezoeken voor. Het is nog nooit zo makkelijk geweest om u goed voor te bereiden. Gebruik alle media kanalen: website, LinkedIn, balanscentrale,…
  7. In de beginfase van het gesprek luistert u meer dan u spreekt. Geef mensen de tijd om te reageren op uw vragen door te wachten tot ze uitgepraat zijn, zelfs als stiltes ongemakkelijk aanvoelen.
  8. Identificeer bij het eerste contact alle mensen die betrokken zijn in het aankoopproces. Zo vermijdt u negatieve verrassingen later in het verkoopproces.
  9. Gebruik geen hardselling technieken in een B2B omgeving. Pushen werkt averechts. Wilt u het toch proberen? Hopelijk hebt u een vliegbrevet.
  10. Er is niets dat meer getuigt van klantgerichtheid dan de klant door te sturen naar de concurrentie in het geval dat u zelf niets kunt aanbieden.

Krijgt u zin om aan de slag te gaan met onze verkooptips voor accountmanagers? Wilt u uw kansen op slagen verhogen tijdens uw commerciële contacten? Contacteer ons!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief