fbpx

Hebt u soms het gevoel dat u met uw bedrijf belangrijke of grote B2B-sales misloopt? Voelt u dikwijls dat u niet dezelfde kansen krijgt als uw grootste concurrenten? Dan heeft dat vaak te maken met het feit dat u de opdrachtgevers niet genoeg kent.

In de wereld van de B2B-sales is het belangrijk dat u weet welke spelers actief zijn op de markt. Bij die spelers horen zowel uw klanten áls uw concurrenten. Weten wie interesse kan hebben in uw diensten of producten is een eerste stap in de goede richting.

Van zodra u daarvan op de hoogte bent, moet u actief uw (mogelijke) klanten leren kennen. Wie zijn hún klanten? Waar zijn ze mee bezig? Waar zijn ze níét mee bezig? Wie is wie binnen het bedrijf? B2B-sales is meer dan enkel de verkoop tussen bedrijven, het is elkaar door en door leren kennen.

Als u een tender of aanbesteding binnenkrijgt voor een grote opdracht waarvoor u dringend een prijsofferte moet maken, is de kans groot dat u uiteindelijk de opdracht niet binnenhaalt. In meer dan 9 op de 10 gevallen is namelijk al op voorhand beslist welk bedrijf de opdracht zal mogen uitvoeren. Een goede B2B-sales legt de focus op die 9 op 10 en Reachers kan u daarbij helpen.

Wilt u een kans maken om een grote opdracht binnen te halen? Dan moet u ervoor zorgen dat uw salesteam het bedrijf en de mensen achter de aanbesteding leert kennen. Dat doet u niet door eens op hun site te gaan kijken, maar wel door die mensen fysiek te gaan opzoeken. Ga uzelf en uw producten of diensten op een actieve manier voorstellen aan een voor u interessant doelpubliek. B2B-sales vraagt een grote inspanning, maar die inspanning levert zo goed als altijd ook een goed resultaat op.

Bij Reachers helpen we u en uw bedrijf graag de juiste verkooptechnieken aan te leren om uw B2B-sales op punt te zetten. We kijken eerst welke inspanning u nu al doet. Welke zijn goed en welke kunnen verbetering gebruiken? Dankzij ons persoonlijk advies op maat geven we u meer dan een duwtje in de rug.

Vindt u dat uw bedrijf een verbetering van de B2B-sales kan gebruiken? Neem dan zeker contact op met Reachers op 0499 32 15 42 en ontdek wat we voor u kunnen betekenen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief