fbpx

Een product of dienst kunnen verkopen is een vak apart. Er zijn maar weinig mensen die van nature deze eigenschap bezitten. Over het algemeen zijn er flink wat verkooptrainingen voor nodig om hier uiteindelijk meester in te worden. Er komt namelijk veel bij kijken. Zo voorzien we bij onze verkoopopleiding in West-Vlaanderen onder meer volgende topics:

  • Verkooptheorie: Allereerst is het belangrijk om een basis van verkooptheorie onder de knie te hebben. Dit omvat een groot aantal verschillende aspecten. Zo maken de verkooptrainingen van Reachers bijvoorbeeld gebruik van de dubbele driehoek© verkoopmethode. Hierdoor werk je aan de ene kant aan de ingesteldheid die je als verkoper moet hebben. Aan de andere kant ligt de nadruk ook sterk op verkoopmethodiek. Samen vormt het een fundament waarop je je carrière in sales succesvol kunt beginnen.
  • Strategisch verkoopadvies: Een tweede belangrijk onderdeel in een verkoopopleiding is het geven van strategisch verkoopadvies. Verkooptheorie vormt namelijk wel de basis, maar dit is niet voldoende om ook daadwerkelijk in de praktijk succes te gaan boeken. Het komt er dan op neer om de theorie ook daadwerkelijk toe te passen.
  • Een verkoopgesprek voeren: Een verkoopgesprek omvat opnieuw veel verschillende facetten. Het is het ultieme praktijkvoorbeeld voor een echte verkoper. Bij Reachers passen we bijvoorbeeld veel cold calling technieken toe die een positief effect gaan hebben op je verkoopgesprekken. We leren je ook verhalend te verkopen, waardoor de persoon met wie je in gesprek bent meer geïnteresseerd gaat zijn. In een verkoopgesprek moet je van begin tot eind gefocust zijn. Dat is waar we in onze verkooptrainingen ook deels op hameren.
  • Bezwaren weerleggen: Uiteindelijk komt verkopen vaak voor een groot deel neer op het counteren van bezwaren. Iedereen heeft wel een aantal (kleine of grotere) bezwaren om tot een aankoop over te gaan. Er zijn maar weinig prospects die je binnen een handomdraai overtuigt. Vandaar dat we het weerleggen van bezwaren ook opnemen in onze verkoopopleiding in West-Vlaanderen. Je leert o.a. omgaan met de moeder aller bezwaren: de prijs.

Aan de slag met de verkooptrainingen van Reachers

Ben je momenteel op zoek naar een manier om je verkoopkennis uit te breiden? Bijvoorbeeld omdat je al werkzaam bent in de verkoop en je simpelweg meer kennis wilt hebben? Dan zijn we met Reachers een goede match voor je. Hetzelfde geldt voor mensen die verder nog helemaal geen ervaring in de verkoop hebben. Zo zijn we er namelijk van overtuigd dat het vak voor iedereen te leren valt.

We gaan dan ook graag met je aan de slag om je verkoopkennis aan te leren op onze verkoopopleiding in West-Vlaanderen. Binnen de kortste keren ga je dan al resultaten boeken als vaardige verkoper!

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief