fbpx
Verbeteren van de hard skills

We leren als mens vooral bij door iets te doen. De handvaten die aangereikt worden in de sales training worden onmiddellijk geïmplementeerd in de praktijk. De trainee ziet zich genoodzaakt om de leerstof in te studeren en toe te passen. Zo blijft de opgedane kennis daadwerkelijk ook hangen. Omdat sales coaching sowieso één-op-één gebeurt, is de aanpak specifiek afgestemd op het niveau van de verkoper. Op de laag soft skills waarover de trainee van nature beschikt wordt een dikke laag hard skills toegevoegd. Het resultaat is dat uw accountmanagers het dagdagelijks strijdtoneel met voldoende wapens betreden.

U zet nieuwe accountmanagers direct op weg

Nieuw aangeworven verkopers voelen zich door de werkgever gesteund en betrokken in hun job om zoveel mogelijk nieuwe klanten te werven en voor zoveel mogelijk conversies te zorgen. Omdat ze sneller succesvol zijn voelen ze zich beter in hun vel. De job retentie bij gecoachte accountmanagers ligt daarom gevoelig hoger.

Objectief oordeel van een derde partij

Zaakvoerders en salesmanagers raken door de dagdagelijkse samenwerking nauw betrokken bij de werknemer waardoor er onvermijdelijk subjectiviteit sluipt in de verhouding werkgever-werknemer. Een externe verkoopcoach ziet de acties en prestaties van de trainee vanuit een ander en objectiever daglicht omdat de afstand tot de accountmanager net wat groter is.

Alle werkpunten van de trainee worden aangepakt

Heeft de trainee last met afsluiten? De verkoop coaching pakt alle werkpunten aan totdat het verkoopgesprek op punt staat. Belangrijk daarbij is dat de verkoper over voldoende systematiek beschikt in zijn gesprekken. Systematiek zorgt ervoor dat u als verkoper steeds op uw beide voeten terecht komt. Uw hard skills worden gaandeweg automatismen. Verkopers die over een vast verkoopsysteem beschikken kunnen jaar in jaar uit uitstekende verkoopcijfers neerleggen. Hoogconjunctuur of recessie, het maakt echt niet uit.

Coaching straalt of op de bedrijfscultuur

Een niet te overzien voordeel van verkoop coaching is dat u een cultuur van succes creëert. Een bedrijf die zijn medewerkers coacht toont engagement. De medewerker van zijn kant beseft dat er in hem wordt geïnvesteerd en dat er van hem resultaten verwacht worden. Dit creëert een sneeuwbal effect dat uitmondt in een resultaat gerichte bedrijfscultuur.

 

Wilt u meer te weten over onze sales coaching aanpak ? Neem gerust contact op !

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief