fbpx

Acquisitie

Een belangrijk element in de verkoopcyclus is acquisitie. Dit is het proces waarin u als verkoper op zoek gaat naar nieuwe klanten, hen vindt en benadert. Het doel hiervan is om uw producten of diensten te verkopen aan deze nieuwe klanten. Acquisitie kunt u op verschillende manieren doen, wij geven u hier enkele voorbeelden.

Koude acquisitie

Bij koude acquisitie benadert de verkoper nieuwe potentiële klanten die nog geen interesse hebben getoond in uw product of dienst. Voor u hen kan overtuigen van de producten of diensten, moet u hen overtuigen om te luisteren naar uw uitleg en een gesprek te beginnen. Een goede voorbereiding en een krachtige pitch zijn hier dan ook essentieel om het gesprek succesvol te laten verlopen. Voorbeelden van koude acquisitie zijn cold calling, het uitdelen van brochures en een pitch uitvoeren bij een potentiële klant.

Warme acquisitie

Bij warme acquisitie benadert de verkoper bestaande klanten die al eerder iets hebben gekocht bij u of interesse hebben getoond in één van uw producten of diensten. Het is dus belangrijk dat u het contact met de bestaande klanten positief houdt en u hen op de hoogte houdt van nieuws, zoals bijvoorbeeld van de lancering van een nieuw product. U kan ook aan deze klanten vragen uw bedrijf aan te bevelen aan anderen, want mond-tot-mondreclame kan een grote hulp zijn om nieuwe klanten te verwerven. Voorbeelden van warme acquisitie zijn een contract verlengen en speciale aanbiedingen voor vaste klanten.

 

Bent u nog niet klaar met leren? Ontdek meer sales termen!

Sales quiz

Hoe sterk is uw sales kennis? Daag uzelf uit en krijg inzicht in uw verkoopskills!

Whitepaper

Nog meer weten? Download onze whitepaper laat u inspireren door 5 nuttige sales tips.

Nieuwsbrief

Blijf bij met de laatste sales ontwikkelingen door middel van onze nieuwsbrief.