fbpx

Bij bijna iedere onderneming is er wel sprake van het verkopen van een product of dienst. Uiteindelijk moet u namelijk een bepaalde doelgroep overtuigen om tot een bepaalde actie over te gaan. Echter blijkt in de praktijk dat dit vaak een ware kunst is. Lang niet iedereen beschikt van het begin af aan over het juiste salestalent om dit voor elkaar te krijgen. Hier is de juiste theoretische kennis voor nodig, die men vervolgens in de praktijk toepast.

Bij Reachers bestaat de sales training dan ook uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Een sales trainer gaat eerst met u aan de slag om de theoretische basis in orde te krijgen. Dit is uiteindelijk namelijk het fundament waarop u verder gaat bouwen. Vervolgens gaat de sales trainer over op sales coaching op praktisch niveau. Een sales coach gaat door middel van één op één coachingsessies bijvoorbeeld kijken hoe uw sales vaardigheden naar een hoger niveau getild dienen te worden.

Dit alles gebeurt aan de hand van een coaching plan op maat per persoon. Zowel de soft skills als ook de hard skills komen hierbij aan bod. Sales coaching eindigt dan ook altijd met het analyseren van de sessie. Samen wordt er een antwoord gezocht op vragen als:

  • Wat ging er goed?
  • Wat kan er beter?
  • Hoe is het mogelijk om bepaalde verbeteringen ook daadwerkelijk door te voeren?

Stap voor stap wordt de feedback dan vertaald in werkpunten die u voor de volgende sessie gaat meenemen. Bovendien ontvangt u ook een rapport waarin de vorderingen en eerdergenoemde werkpunten staan vermeld.

We bekijken van begin tot eind wat er goed gaat en wat er beter kan. Aan de hand daarvan gaat u echt ontwikkelingen doormaken waar u in de praktijk iets aan heeft. U houdt er iets tastbaars aan over. Op termijn gaat dit voor betere sales resultaten zorgen. Dit is hoe sales training volgens Reachers moet zijn.

Wat bovendien mooi is meegenomen, is dat u zelfs na het werken met de sales trainer nog altijd kunt beschikken over onze diensten. Zo mag u voor verdere telefonische opvolging kiezen om nog meer vragen te stellen. Hierdoor blijft u ook na de sales coaching nog altijd scherp. Er treden blijvende veranderingen op. En mocht u toch nog even iets vergeten of behoefte hebben aan additionele informatie, dan heeft u altijd een stok achter de deur.

Thema’s die we tijdens de sales training behandelen, zijn:

  • De voorbereiding van de verkoper op het voeren van verkoopgesprekken;
  • Het bijbehorende enthousiasme, het werken naar bepaalde doelen en de drive;
  • De kwaliteit en kwantiteit bepalen van de gestelde vragen;
  • De overtuiging in de gebruikte argumenten;
  • Het verloop van het verkoopgesprek met betrekking tot het bereiken van een doel;
  • Het managen van de beschikbare tijd.

Heeft u interesse in het volgen van de sales training van Reachers? Neem dan direct contact met ons op!

 

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief